Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
Kings School Worcester Library Kings School Worcester Library Kings School Worcester Library

Kings School Worcester Library

The £1.5m refurbishment of the Library at Kings School, Worcester was completed in 2006 and won 2 Wood Innovation Awards for the design of the internal fit out in 2007.

The existing Victorian structure with a tranquil outlook west over the River Severn forms the basis for this new school library, on two levels linked by a book-lined lightwell.

The plan is organised around a new Long Gallery running north-south to make a route through the centre of the school, with information, display and exhibition space. The upper reading room is reached across a new lightwell via a ramped glass bridge with lightbox balustrades.

Strong emphasis is placed on environmental responsibility and minimising CO2 emissions. A sophisticated ventilation system, including motorised circular rooflights, obviates the need for air conditioning despite the high computer usage.

The project received an RIBA Architecture Award in 2008.