Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
King’s School Boathouse King’s School Boathouse King’s School Boathouse King’s School Boathouse King’s School Boathouse King’s School Boathouse

King’s School Boathouse

The new £2m boathouse at the King’s School in Worcester is a two storey steel framed structure located adjacent to the River Severn. The structure comprises a timber roof, a precast concrete floor and a suspended waterproof concrete ground floor. Waterproof concrete retaining walls were used at the back of the site due a significant change in ground levels.

The building had a complex geometry with the shape of it designed to look like a boat. A large cantilevered viewing area was constructed at the front of the building with views up and down the river.

The ground floor to the building is a boat storage area which is not insulated, with the upper level being a very well insulated gym with changing room facilities. The ground floor is designed to flood when the level of the River Severn is high.

This project commenced in December 2010 and was completed in early 2012. The project won the Midlands Regional RIBA Award in 2013.